Metabolik sürətimiz kilo vermə prosesimizə təsir edir. Daha sağlam və daha sürətli arıqlamaq üçün istifadə edilən üsullar çox vaxt nəticə vermir. Ancaq sağlam həyat vərdişləri çərçivəsində geniş yayılan bİR qida ilə çətinlik çəkmədən arıqlamağa başlaya bilərsiniz. Sağlam şəkildə arıqlamaq istəyənlər son illər təbii məhsullara müraciət etməyə başlayıblar. Təbiətin möcüzəvi qidalarının istehlakı ilə asanlıqla arıqlamaq mümkün olduğu göz qabağındadır. Bununla belə, çox daha sürətli və daha sağlam arıqlamağa kömək edən bəzi qidalar var. Həmin qidalardan biri də möcüzəvi təsiri və faydaları ilə yaşıl qəhvədir. Əslində bildiyimiz qəhvə dənəsi olan yaşıl qəhvə budaqdan toplanaraq istehlak edilən çiy qəhvə dənəsidir.
İşlənməmiş qəhvə dənələri təbii olaraq yaşıl rəngini saxlayır. Yaşıl qəhvənin daha sağlam olmasının səbəblərindən biri də budur. Yaşıl qəhvə, xam olması səbəbindən tərkibindəki xlorogen turşuları sayəsində yağların yandırılmasını dəstəkləyir. Eyni zamanda yüksək kofein və kalium dəyərləri sayəsində həm enerji verir, həm də maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
BƏS YAŞIL QƏHVƏSİ NECƏ HAZIRLANIR? Yaşıl qəhvə hazırlanma baxımından bir qədər fərqli qəhvə növüdür. Belə ki, o xam olması səbəbindən qida dəyərinə zərər verməmək üçün qaynadılaraq istehlak edilmir. yaşıl qəhvəni hazırlamaq üçün miqyaslı şəkildə qaynar suya əlavə edərək 5 dəqiqə dəmləmək kifayət edər. Əksər insanlar ONUN DADINI SEVMİR BUNA GÖRƏ DƏ yaşıl qəhvəni darçın, mixək və ya hindistan cevizi yağı kimi ətirlərlə istehlak edə bilərsiniz. FAYDALARINA GƏLİNCƏ İSƏ Arıqlamağa kömək etməkdən başqa DA bir çox faydaLARI VAR. Ürək-damar sağlamlığını qoruyan, Yaşıl qəhvə yaxşı xolesterolu artırmağa və pis xolesterini azaltmağa kömək edən qidadır.
Xolesterin səviyyəsini tarazlaşdıran quruluşu ilə ürək damarlarını rahatlaşdıran yaşıl qəhvə, infarkt kimi gələcəkdə baş verə biləcək ciddi xəstəliklərin qarşısını alır. Ani şəkəri balanslaşdırır: Elmi araşdırmalar yaşıl qəhvə dənələrinin qan şəkərini normal balansda saxladığını və diabet riskini minimuma endirdiyini göstərmişdir. Yaşıl qəhvənin müntəzəm istifadəsi insanı həm də diabetdən qoruyur. o həm də, sinir hüceyrələrinin əlaqəsini dəstəkləyən qida dəyərlərini ehtiva edir və bu şəkildə beyinə stimullaşdırıcı siqnallar göndərərək beynin aktiv iş sürətinə töhfə verir. Yaşıl qəhvənin müntəzəm istifadəsi beynin vaxtından əvvəl qocalmasının, hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır, dərinin vaxtından əvvəl qocalmasının qarşısını alır və qırışlardan uzaq durmağa imkan verir. Eyni zamanda tərkibindəki antioksidant dəyərlər sayəsində yaşıl qəhvə dəridə sızanaq və sızanaq əmələ gəlməsinin qarşısını alır. İmmuniteti gücləndirir: Yüksək antioksidan dəyəri və xlorogen turşusu sayəsində yaşıl qəhvə bədənin immun sistemini tənzimləyir.
Yaşıl qəhvənin müntəzəm istifadəsi orqanizmi xəstəliklərdən daha çox qoruyur. Həm dövri, həm də sistemik xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Enerji verir. bazal maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Bunun sayəsində gün ərzində daha çox kalori yandıracaq və daha çox enerji sərf edərək daha sürətli arıqlamağa başlayacaqsınız. Yaşıl qəhvə də çəki saxlamağa kömək edir. Bu, artıq çəki artımının qarşısını almağa kömək edir.
Saglamolun.az