Ramazanın ilk günlərində oruc tutanlar üçün ən vacib məsələlərdən biri də imsakda qəbul etdiyimiz qidalardır. Çünki təxminən 15 saat oruc zamanı bizi tox saxlayacaq qidaları seçim etmək çox vacibdir.
İnsanı uzun müddət tox saxlaya biləcək qidaları təqdim edir:
İmsakda mədəni gec tərk edən, qan şəkərinə təsir etməyəcək məhsullara üstünlük verilməlidir.
Yumurta
Yumurta keyfiyyətli protein qaynağıdır. Protein isə daha uzun müddət tox saxlayır.
Qoz və fındıq
Qoz və fındıq kimi çərəzlər mədədən keçidi ləngidir və uzun müddət toxluq hissi yaradır.
Paxlalı bitkilər
Paxlalı bitkilər qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.
Badam
Proteinlə zəngin olan məhsullardan biri də badamdır.
Qara buğda
Qara buğda maqnezium və B vitamini mənbəyidir. Həm tox saxlayır, həm də çəki artırmır.
Qatıq
Qatıq faydalı bakteriyaları artırır, yüksək təzyiqə müsbət təsir edir.
Avakado
Avakado doymamış yağ asitləri sayəsində uzun müddət toxluq hissi yaradır.
Banan
Banan insanı uzun müddət tox saxlaya biləcək ən tutumlu meyvələrdəndir.
Süd
Süd kalsium və D vitamini qaynağı olduğu üçün imsaqda 2 stəkan içmək məsləhətdir.
Yulaf
Yulaf əzməsi tərkibindəki az şəkər və bol liflər sayəsində saatlarla tox saxlayır.
“Qafqazinfo”